Choklad , hallon och krips
Hej mina vänner!
Skönt med fredag och helg?
Då har jag förberett allt till efterätten tills ikväll.
Det är ju kladdkakandag idag , så ni kan ju gissa vad som står på menyn?
Även en ljuvlig hallonmousse och chokladkrisp till. Mums!.
Jag älskar iallafall choklad , hallon och lite krisp. Brukar ofta gå hem hos min familj o vänner också, så hoppas det går hem hos tjejerna denna gången också.
Idag har jag även hunnit tvätta , få upp mina grejer på vinden och städat.
Tänkte faktiskt dela med mej av min efterätt. Söndagsfika eller efterätt de väljer ni själva!
Så här kommer receptet:
Kladdkakan:
3 Ägg
3 dl Socker
2 dl Mjöl
100 g Smör
2 tsk Vaniljsocker
4 msk Kakao
Hallonmousse:
225 g Hallon
1 dl Socker
2 msk Vatten
4 Gelatinblad
3 dl Grädde
Krisp:
50 g Smör
2 1/2 msk Havregryn
2 1/2 msk Socker
1 msk Kakao
Skönt med fredag och helg?
Då har jag förberett allt till efterätten tills ikväll.
Det är ju kladdkakandag idag , så ni kan ju gissa vad som står på menyn?
Även en ljuvlig hallonmousse och chokladkrisp till. Mums!.
Jag älskar iallafall choklad , hallon och lite krisp. Brukar ofta gå hem hos min familj o vänner också, så hoppas det går hem hos tjejerna denna gången också.
Idag har jag även hunnit tvätta , få upp mina grejer på vinden och städat.
Tänkte faktiskt dela med mej av min efterätt. Söndagsfika eller efterätt de väljer ni själva!
Så här kommer receptet:
Kladdkakan:
3 Ägg
3 dl Socker
2 dl Mjöl
100 g Smör
2 tsk Vaniljsocker
4 msk Kakao
Hallonmousse:
225 g Hallon
1 dl Socker
2 msk Vatten
4 Gelatinblad
3 dl Grädde
Krisp:
50 g Smör
2 1/2 msk Havregryn
2 1/2 msk Socker
1 msk Kakao

Gör såhär:
Börja med att du sätter ugnen på 175´C .
Vispa ägg och socker poröst. Smällt smöret och tillsätt detta i äggblandningen.
Blanda alla torra ingredienser och jag silar alltid ner i en stål sil för att slippa klumparna.
Smöra och spröa en ca 22 cm stor form med ströbröd. Häll i smeten.
Sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter så kanterna blir fasta men i mitten ska det vara super kladdigt.
Medans kladdkakan är i ugnen kan du börja med hallonmoussen.
Gör så att du lägger i hallonen i en kastrull, tillsätt vattnet och sockret. Låt sjuda ca 5 minuter så att hallonen är tinade. Medans hallonen står på spisen så blötlägger du gelatinbladet efter förpackningen
Mossa hallonen mot kastrullkanten. Häll i hallonen i en trådsil , och sila ner i en annankastrull.
Krama ur vattnet från gelatinen och tillsätt dom i hallonsåsen.
Blanda tills dom har smällt. Låt svalna!
Vispa Grädden så det blir toppar i den och blanda ihop detta med hallonsåsen.
Ställ i kylet i några timmar så det stelna.
Ta ut kladdkakan ur ugnen när den är klar och höjd graderna till 250.
Börja med chokladkrispet. Gör så att du blandar alla ingredienser i en bunke.
Lägg bakplåtspapper på en plåt, smula ut degen på plåten. Sätt in i ugnen i ca 5-6 minuter.
HÅLL KOLL så de inte bränns.
Ta ut de ur ugnen ta en kniv och hacka det smått. Låt det svalna.
Om det är fortfarande stora bitar kan du hacka lite till efter det har svalnat.
När hallonmoussen har stelat hyfsat , så smeta över det över kladdkakan. Ställ in yttligare i kylet till servering.
När du serverar så strör du över lite krisp på varje bit.

Nu ska jag börja och välja kläder och fixa mej för kvällen .
Ha en mysig fredag så hörs vi imorgon mina vänner
Kram